PORTFOLIO

Le Samuel

Interventions
  • Architecture

  • Commercial

  • Communication & Marketing

Technical sheet

St-Jean-sur-Richelieu
Montérégie
2011
10 500 sq. ft.

Intro
Goals

The challenge was quite clear: completely reinvent and redefine the customer experience! It’s our multidisciplinary approach that conquered our clients. They were looking for a team that would take their precious dream and translate it into an architectural concept, and in turn transpose into an interior design up to date, but also, and mostly, make sure the customer experience will be memorable.

Solution

It goes without saying that a complete metamorphosis was in order. From a false concrete wall, to laminated steel panels, mixed in with recycled barn wood, out of the ordinary ambiance is enhanced with LED lighting that highlights each of the four main zones of the restaurant: dining room, the lounges, the bar / tasting sections to finish with the magnificent outside terrace overlooking the Richelieu River. We chose a wise mix of raw and contemporary materials, with warm tones and gold accents that brings out the sophisticated and chic concept. By defining the client experience from the beginning of the project, it became easy to create the DNA of Le Samuel: logo, stationary, slogan, gift-card, VIP card, exterior signage, interior signage, coasters, menu, china... right up to the entrance and restroom ambiance scents, every detail was taken into account... All the major senses are put to work…… A wonderful customer experience from every angle.

Results

Everything was set up, so once re-opened and inaugurated; Le Samuel quickly gained its due ranking in the restaurant market. All this in an elegant, sophisticated and contemporary design.